Són els ocells que vénen a hivernar. En els països de cria les condicions ambientals (manca d’aliment, temperatures més extremes, etc) els porta a migrar cap a la conca mediterrània. Estaran ací des d’octubre fins a l’abril. Durant la migració postnupcial (octubre-novembre) és quan més exemplars podem veure.
Pit-roig
FENOLOGIA: .El pit-roig té un màxim de presència als tarongerars durant la migració postnupcial. Els primers exemplars solen arribar la primera quinzena d’octubre. El gruix de pas es produeix de meitat d’octubre a meitat de novembre. Com a hivernant la presència és moderada. La migració prenupcial és quasi imperceptible.
Consulta, per comprovar-ho, la gràfica d’anellaments (1999-2008): gràfica
..
Mosquiter comú
FENOLOGIA: el mosquiter comú és molt abundant als tarongerars durant la migració postnupcial: el pas és fort de meitat d’octubre a finals de novembre. Com a hivernant és moderat i el pas prenupcial és molt fluix.
Consulta, per comprovar-ho, la gràfica d’anellaments (1999-2008) ací: gràfica
Consulta el “Atlas de las aves reproductoras de España” ací: Phylloscopus collybita
.Busquereta de capell
FENOLOGIA: en la migració postnupcial, els primers hivernants solen arribar la 2a quinzena de setembre, amb un pic de pas en la 2a quinzena d’octubre. Com a hivernant, és l’espècie que més anellem. La migració prenupcial és un poc més forta que la postnupcial i presenta un pic de pas durant tot març i 1a quinzena d’abril. Algun exemplar ha criat ací.
Consulta la gràfica d’anellaments (1999-2008): Sylvia atricapilla
Tord comú
Cueta blanca
.
Pinsà
Bequeruda
Pit-blau
Teuladí de canyar

Teuladí de canyar
Teixidor
Pardal de bardissa
Titeta d’hivern

Titeta d'hivern